Konijnenvaccin nu beschikbaar tegen virus RHD2

Misschien heeft u het al vernomen via de landelijke media. Er is een nieuwe variant van het VHD (Viral Hemorrhagic Disease) virus ook wel RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease) aangetoond in Nederland, het RHD2 virus.
Het is bewezen dat dit RHD2 virus recentelijk landelijke sterfte onder konijnen heeft veroorzaakt. Er is op dit moment nog geen behandeling voorhanden voor konijnen die ziek zijn als gevolg van een infectie met het RHD-virus. RHD is een zeer besmettelijke en zeer dodelijke virusziekte. Het ene moment eten ze nog, even later zijn ze plotseling dood.
Het huidige beschikbare konijnenvaccin in Nederland (Nobivac® Myxo-RHD) beschermt één jaar lang tegen myxomatyose en RHD1, maar beschermt helaas niet tegen de nieuwe mutatie RHD2.

U kunt uw konijnen bij ons laten vaccineren met het konijnenvaccin Cunipravac Variant® tegen RHD2.

Minimale leeftijd voor vaccinatie is 30 dagen. Met één flesje kunnen maximaal 10 konijnen worden gevaccineerd en het flesje is tot 24 uur houdbaar. Deze vaccinatie moet na 6 weken herhaald worden (booster) en beschermt gedurende 6 maanden tegen RHD2.
We kunnen deze vaccinatie gelijktijdig geven met de reguliere vaccinatie tegen Myxomatose en RHD. Tijdens speciale dagen kunnen we het vaccin goedkoper aanbieden. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan kunt u dit aangeven tijdens het maken van een afspraak.